Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Telihold

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/h2omermaids4ever/uploads/telihold1-1.jpg

A Hold

A Hold a forrása Cleo, Emma és Rikki erejének, amit a Mako - sziget barlangjában lévő forrásban kaptak. A Hold változása mindegyikőjüket másképp érinti és a különböző holdciklusok is másként hatnak rájuk.

A telihold hatása a lányokra

A sorozat alatt megfigyelhettük, hogy a teliholdnak nagyon furcsa hatásai vannak a lányokra nézve. Ezek a hatások több epizódon át megfigyelhetőek, és csak addig tartanak, amíg a Hold az égen van - 12 óráig. A Mako - szigeten lévő "Hold medence" megvédi a lányokat a furcsa hatásoktól (ilyet azonban nem sokszor láthatunk a sorozatban). A lányok gyakran nem emlékeznek, hogy mi is történt míg a Hold hatása alatt vannak ... kivételt képez ez alól 2 epizód.

 

 A telihold első hatását, az 1. évad 7. részében (A telihold) Emma tapasztalhatja meg legelőször. Emma egy gondtalan, és vadóc sellővé változott - ez Emma igazi énjének az ellentétje. Ebben az állapotban Emma mindenkiről elmondja, mit gondol, függetlenül attól hogy megbántja -e az illetőt vele vagy sem és csókolózik Byronnal. A telihold miatt Emma arra kényszerül, hogy sellővé változzon, valamint vonzza őt a varázslatos Mako-sziget. A hatás miatt Emma akkor sem változott vissza, amikor teljesen megszáradt. Amikor a Hold teljesen eltűnt, Emma visszaváltozott és nem emlékezett semmire.

 

Képek a telihold című részből:

Cleo tapasztalja meg másodjára a telihold hatását. 1. évad 12. rész. (A szirén éneke). A lányok már ebben a részben jobban figyeltek a biztonságra, de véletlenül Cleo megpillantotta a Hold tükörképét a mosdóban. A lány nem változott sellővé hiába víz érte, helyette szirén lett. Lewis kideríti, hogy a legenda szerint a halálba csábítja a tengerészeket az énekével. Cleo megígéri hogy semmi rosszat nem tesz az éjszaka, de nem tartja be. Beénekelt a rádióba így mindenki hallotta a lány éneklését. Azonban az éneke úgy látszik, hogy az időseket nem hozza lázba. Amikor a Hold eltűnt, Cleo hangja is visszatért ... újra nem tud énekelni.

 

Képek a szirén éneke című részből:

A következő telihold Rikki-t csábítja el, és egy kicsit túlterheli az erejét. Rikkiből forróság áramlik, így nem csak a víz hanem minden felmelekszik és felgyúl körülötte. Rikki el akar menni Emmáéktól, mert nem akar bajt okozni. Kiúszik a Mako - szigetre, de közben mindent feléget. Közben Zane is a Mako - szigetre tart, és észereveszi hogy valami ég ott. Zane és Rikki megcsókolják egymást, de Zane hamar túlmelegszik és elájul. A lányok meggyőződnek abban, hogy Rikki a legveszélyesebb a telihold alatt így rá jobban figyelnek.

 

Képek az egy újabb telihold című részből:

A 2. évad 1. részében (Viharos időjárás), Lewis megvett egy programot, amellyel segíthetett volna a lányoknak a Hold feljövetelében, ha észben tartja hogy az egy Koreai szoftver, ami egy órát téved az ottani idő szerint, így a Hold korábban felkelt. Cleo és Rikki akkor indult éppen haza amikor meglátták a Holdat. Emma is odaszaladt megnézni hogy mi a baj ... ekkor már mindhárman a Hold hatása alatt voltak. A Mako - szigetre úsztak, ahol új képességekre tettek szert, mivel a Hold olyan ciklusban állt. Emma a dupla fagyasztást és a felhő mozgatását, Cleo a szél mozgatását, Rikki pedig villámokat tud szórni. Ha együtt használják erejüket, vihart tudnak kavarni.

 

Képek a Viharos időjárás részből:

http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/2evad/seasontwo035.jpghttp://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/2evad/201/normal_002.jpg

A következő telihold a 2. évad 13. részében (Holdkór) következett be, pont azon a napon amikor a Sertori család kempingezni ment. A helyszín nem is lehetett volna jobb ... A Mako - sziget. Cleo magával viszi a lányokat, hogy nehogy valami baj történjen. A túrához Lewis is csatlakozik, de közben Charlotte is ragazkodik ahhoz, hogy velük tartson. Lewis és Charlotte elmennek sétálni este, eközben Kim felébred ls megijed, amiért egyedül van, ezért átmegy Cleo-ék sátrába. Cleo amikor kitorlaszolja Kim-et véletlenül meglátja a Hold tükörképét. Eközben Emma és Rikki észreveszi, hogy Cleo nincs ott, majd utána indulnak. Amikor a barlangba érnek, akkor már Charlotte is ott van ... besüt a Hold a barlangba, majd a víz bugyogni kezd. Charlotte majdnem hozzáér a vízhez, amikor Emma befagyasztja azt, megakadályozva ezzel Charlotte sellővé válását. Másnap a többiek nem értik, hogy hol lehetnek a lányok, mire ők megérkeznek a friss reggelivel, mintha misem történt volna.

 

Képek a holdkór című részből:

http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/2evad/213/normal_001.jpg

A következő teliholdas rész, a 2. évad 17. részében következett be. (Randi teliholdkor). A lányok Emmáéknál töltik az estét de sajnos Cleo a Hold hatása alá kerül, és elég gyerekesen kezd el viselkedni. Ezközben Ash beállít, hogy meglepje Emmát egy gyertyafényes vacsorával, így Rikki-nek egyedül kell vigyáznia Cleo-ra. Cleo és Rikki a szobában vannak, majd Cleo leszedi a kartondobozt az ablakról, így Rikki is a Hold hatása alá kerül. A két lány tönkreteszi a vacsorát és Emmát a fürdőszobába csalják, ahol már egy kád víz várja, majd felhúzzák a redőnyt. Mindhárman a Hold hatalmában vannak. Felcsalják Ash-t az emeletre, mert meg akarják neki mutatni, hogy Emma sellő. De szerencsére Lewis időközben megjelen, így megkakadályozza ezt.

 

Képek a randi teliholdkor című részből:

http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/2evad/seasontwo026.jpg

A 2. évad utolsó részében (Sellők harca), ismét telihold lesz. A lányok teljesen lezárták Emmák házát, de eközben Ash váratlanul betoppan. Felkel a Hold, és Charlotte belenéz a Holdba, majd a hatása alá kerül. Megtámadja Emmáék házát, ahol a tárgyak sorba romlanak el. Lewis leállítja a lányt és a Mako - szigetre csalogtatja. Cleo aggódik Lewis miatt, így ő is a szigetre megy. A lányok megérkeznek, majd Rikki gőzt teremt és visszaváltoznak emberré. A varázserejük segítségével harcolnak Charlotte ellen, de hiába. A lány ereje erősebb. Lewis célzást tesz arra, hogy közösen csináljanak vihart. Ez bevált ... Charlotte-ot felrepítik, majd amikor besüt a Hold a barlangba ledobják. A különleges Holdtöltének köszönhetően Charlotte elveszíti az erejét és nem sellő többé.

 

 Képek a sellők harca című részből:

http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/2evad/226/normal_004.jpg

A Holdfogyatkozás

Holdfogyatkozást az 1. évad utolsó részáben láthatunk (Dupla csavar). Miss Chatham elmondja a lányoknak, hogy el tudják veszteni a varázserejüket ha ebben az időpontban a medencében tartózkodnak. A lányok - tudván, hogy Dr. Danman és az emberei nem hagyják addig őket békén, míg sellők, és el nem kapják őket - úgy döntenek, hogy beugranak a holdmedencébe, akkor amikor a Hold besüt. Dr. Danmen mindezt látván már nem zaklatja a lányokat. Lewis később elmondja a lányoknak, hogy nem örökre veszítették el az erejüket, hanem csak 12 órára.

Az 50 éves telihold

Ezt a fajta jelenséget a 2. évad utolsó részben tapasztalhatzuk meg (Sellők harca). Max elmondja Lewis-nak, hogy ezen a napon az összes bolygó egy állásban áll a Holddal, így ennek hatása rendkívülerős ... elég erős ahhoz, hogy elvegye a sellők varázserejét örökre. Azonban ez a Hold fokozza is a varázserőt. Lásd Charlotte viselkedését Emmáék házában. Kiderül, hogy Charlotte nagymamája is így változott vissza 50 évvel ezelőtt.

 

 

A Hold meghatározó szerepet játszik a sorozatban. A lányok annak hatására változtak sellővé, hogy a telihold besütött a Mako szigeti barlangba, amikor a lányok éppen a vízben voltak. Ezentúl ha teliholdkor a Holdra néznek, az megbabonázza őket és furcsán kezdenek viselkedni, a külvilágra pedig oda sem figyelnek. Pl. Cleo-ból egyszer szirén lett, és az énekével magához vonzotta az összes fiút ahogy a mondában a parton éneklő szirén odacsalta a hangjával a hajósokat, akiket így a halálba kergetett. Amint lement a telihold, véget ért a hatás és Cleo elvesztette az énekhangját ami azelőtt amúgy se volt. A lányokat a sorozat első évadában egyenként keríti hatalmába a Hold. Emma és Rikki nem emlékeznek majd, hogy mit csináltak telihold éjszakáján viszont Cleo igen.

 

A második évad kezdetén mindhármukat egyszerre babonázza meg a hold, ennek hatására elmennek a Mako szigetre és a barlang vizében tartózkodnak, amikor besüt a Hold. Valószínűleg ennek hatására megnő az erejük és csak nehezen sikerül majd újra uralniuk. Pl. Cleo szélvihart tud kavarni, Emma sokkal jobban lefagyasztja a dolgokat nem csak a vizet, Rikki pedig forralás helyett felégeti a dolgokat.

 

Aznap éjjel, amikor ez történt Lewis utánuk meg, hogy hazavigye őket, de a lányok ellenállnak és hármuk erejével vihart kavarnak, amit a meteorológusok nem tudnak kideríteni, mitől alakult ki. A telihold hatása alatt többször is a lebukás szélén állnak a lányok a furcsa viselkedésük miatt, de mindig megússzák általában Lewis közreműködésével. A második évadban megtanulják, hogy legyenek úrrá a Hold hatásán.

 

A második évad végén Charlotte kerül a Hold hatása alá, és a szigethez csalja Lewis-t és a lányokat, mivel megtudja, hogy aznap éjszaka, a Hold elveszi annak a sellőnek az erejét, aki teliholdkor a barlang vízében tartózkodik ennek oka, az, hogy a bolygók mind egy síkban állnak. Charlotte három vízkígyóval harcol a lányokkal, akik végül belökik őt a vízbe, így ő veszti el az erejét. Ha pedig holdfogyatkozás van, a barlang vize 12 órára veszi el a sellők erejét. Ha minden bolygó egy vonalban áll a Holddal, akkor a vízben lévő sellő örökre elveszti a varázserejét.